1/5home page

het verhaal

curriculum
In 1975 studeer ik af aan de Toneel academie in Maastricht als docent drama .
Voor verder onderzoek naar Clown en Commedia ga ik naar Amerika en meld me aan bij Ringling Brothers Barnum & Bailley’s Clown College in Florida.
Ik ben buitenlander en daarom word ik niet aangenomen. Toch blijf ik wat langer in Venice Florida, de winterresidentie van veel Amerikaanse circussen, en leer daar de basis van het jongleren, fietsen op één wiel en acrobatiek.

Na Florida reis ik door naar Blue lake, Californië, naar de Dell’Arte School of Mime and Comedy die onder leiding staat van een Italiaan: Carlo Mazzone Clementi. Gedurende zes maanden krijg ik commedia training, mime en clown onderricht van Carlo, Avner Eisenberg, John Paul Cook en Joan Shirle.
De kunst van de komedie in het hart van de Californische Redwoods. Met de ervaring van Dell’Arte ontwikkel ik samen met mede-student Bob Rosen uit Minneapolis een clowns nummer. We vertrekken naar Nederland om te gaan werken bij Circus Toni Boltini voor de zomer toernee van 1976, maar ontevreden met de werksituatie verlaten we Boltini na twee maanden.